Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Am pus eu W7 pe EeePC 1005HA, apoi W10, și cu ambele merge ca pixu. Cu 2 gigabde memorie și SSD, cu servicii oprite (până și antivirusul a trebuit hecărit să stea oprit, altfel după boot stătea 20 minute cu procesorul full să scaneze chestii). Nu recomand.
Am pus WIn 8.1 pe asa ceva si se misca mai bine decat Win 7 cu care venise din fabrica. Dar tot cah e.
 
Am pus eu W7 pe EeePC 1005HA, apoi W10, și cu ambele merge ca pixu. Cu 2 gigabde memorie și SSD, cu servicii oprite (până și antivirusul a trebuit hecărit să stea oprit, altfel după boot stătea 20 minute cu procesorul full să scaneze chestii). Nu recomand.

Și eu m-am chinuit mult să fac un eeePC cu 1GB RAM (neupgradabil, lipit pe placă) să meargă cât de cât cu W7 (32 bit). Problema era în principal la browsere, de bootat boota (cu câteva servicii oprite) dar dacă deschideai un browser aveai brusc 0MB RAM liberi și swapa groaznic. Până la urmă s-a rezolvat cu un upgrade la Lenovo X220 și 8GB RAM.

Am pus WIn 8.1 pe asa ceva si se misca mai bine decat Win 7 cu care venise din fabrica. Dar tot cah e.
Io ma declar multumit de cum arata Linuxu' asta pe netbook. E prietenos cu resursele din cite-mi dau seama.

info.jpg


Mi-am copiat cam tot ce inseamna baza muzicii pentru mine si de acu' urmeaza sa caut ce n-am mai auzit la viata mea.
Apropo de asta, eu credeam ca stiu cam despre ce-i vorba in rock-ul progresiv din anii '70. Se pare ca nu e chiar asa. De fo' 3 ore imi trag palme singur. Ascult Renaissance si-mi tot imi trag palme. N-am auzit in viata mea de ei si ce surpriza mi-au oferit. :meloman:
Continui sa-mi trag palme.
 
Hehe... Lasa ca si eu m-am mufat de cateva zile pe Porcupine Tree si chiar sunt multumit ca nu i-am epuizat cand eram copil si pe bicicleta paduri cutreieram. :biggrin: Bine, in final tot la Zappa ajungem toti. :dracu:
 
De câţiva ani am nişte căşti Sennheiser HD215. Faine, şi-au făcut treaba foarte bine, dar se vede că a trecut timpul peste ele. Când le-am luat eu erau pe la 250 de lei, acum văd că-s bine peste 400. De sărbători s-a lăsat cu nişte cadouri de la firmă, aşa că m-am ales cu nişte Hercules HDP DJ-PRO M1001. Faine căşti, izolează zgomotele externe mai bine decât HD215, sunt destul de comode, sunetul pe placul meu. Doar că după nici 6 luni s-au cam fisurat - deşi nu trag de ele, după cum se vede în avatar, sunt mai... zvelt.

Am încercat deja Sony MDRRF865RK.EU8, sunt făinuţe, dar au o mare problemă: se deconectează automat după câteva minute dacă nu-s folosite la ascultat muzică. Aparent "it's a feature, not a bug", răspuns oficial de la producător şi importator.

Având în vedere cele menţionate şi luând în considerare un buget similar, de aprox 250-3-400 de lei, ceva recomandări de căşti? Preferabil fără microfon, pentru a se folosi în mare parte la muzică de pe PC (SB: Asus Xonar DX).


PS: dacă se găsesc la Media Crusher, cu atât mai bine.
PS2: şi mai rezistente fizic. :/

Thanks.

F8T0jDd.jpg

fgi820m.jpg

gkFxZQW.jpg
 
O mână criminală a intrat în birou și și-a luat înapoi sistemul audio, așa că acum suntem cam triști, cu o boxă nemțească de acu' 30 de ani și un amplif chinezesc. Așa că avem nevoie de niște boxe de ~500 de lei SH, ceva gen bookshelf, pentru că vor sta pe un pervaz mai lat. Recomandări (de pe olx)? Biroul are cam 4x6m.
 
Neparat boxe pasive?
Exista varianta active, sau chiar cele pentru computere sunt unele decente pentru ascultat muzica la birou.
 
Thy shalt not be a pussy. Sony GTK-XB7, ca să știe toată clădirea unde e petrecerea. :biggrin:

Ceva mai mic - sunt mulțumit de LG Music Flow P7. 20W și autonomie cu baterie. Dacă o bagi și într-o bibliotecă sau undeva unde să aibă o cutie de rezonanță, o să sune și mai bine. Și se încadrează în buget, cred.
 
Sistemul vechi era format din amplificator Teac, boxe Kef și subwoofer Panasonic sau ceva asemănător. Se dau și petreceri la firmă, așa că e util să se audă, dar sistemul doar s-a mutat în alt birou, e încă utilizabil.

La Mission alea ne-am uitat și noi, da' cred că au vreo 20 de ani; bine, nu că ar fi mai noi Kef-urile, dar depinde pe unde au stat.

Ăsta o fi bun de ceva? http://www.olx.ro/oferta/subwoofer-activ-elac-101esp-ID6kAPc.html#03974a8ba2
 
Ar putea contura sunetul de la Mission, dar doar daca vreti cu adevarat bass serios. Si in niciun caz un bass bun, doar ca va bubui mai bine camera. Inteleg ca in general lucrati acolo si cred ca Missionurile oricat de mici par, va vor satisface nevoile. Si da, sunt vechi, probabil chiar 20 de ani dar nu cred ca au fost chinuite cu prea multe petreceri si deci ar trebui sa se tina inca binisor. Sunt totusi din epoca in care fiabilitatea era o calitate importanta pentru R&D.
 
Elac 101 ESP este un subwoofer mai mult decat decent si se gaseste la preturi bune in Romania. Un amic a avut 2 bucati integrate intr-un sistem hi-fi, unul din ele a ajuns si la mine pentru cateva zile, mi-a placut desi mie nu prea imi plac subwooferele, de obicei. Boxele Mission au calitati evidente, iar modelul ala mai vechi e foarte posibil sa nu mai aiba nevoie de subwoofer, dupa cum zice si antevorbitorul meu - astea noi sunt mai calme pe bass.
 
Interesant ce zici despre subwoofer. Din imagine pare din categoria low-end, pentru completarea unui sistem 5.1 cu sateliti minuscului si automat si un target de piata care percepe grohaiala drept bass profund (prefund poate). De aceea nu am dat mare importanta in recomandare. Dar revin, oare chiar aveti nevoie de subwoofer mai ales ca sunteti la serviciu? :biggrin:
 
Merci de sfaturi, cred că mă duc diseară să văd boxele. Întrebam de subwoofer pentru că în specificațiile boxelor zice ceva de min 70Hz, și noi ne-am cam obișnuit să se audă lucruri pe la 30Hz.
 
70Hz curati pot fi uneori mai buni decat 30Hz de vajaiala necontrolata. Dar daca Cosmin zice de bine de subwoofer, what the, go for it too!
 
Tocmai ziceam ca la 20Hz ai nevoie de 17m de la difuzor pentru o singura lungime de unda. Mai departe deduceti si voi in functie de marimea camerei cam ce ar fi teoretic posibil sa auziti.
 
Back
Top