Întrebări pe care ni le punem de mult

Mintea mea zice ca pantofii de trekking de vara sau maxim 3 sezoane ar trebui sa fie suficient de comozi asa ca un plus si de la mine sa incerci ceva de genul acesta. La Salomon nu te lasa pacalit totusi de variantele "pro" deoarece forma talpii este destul de fixa si poti avea probleme cu laba ta lata daca nu ti se potrivesc perfect din prima (nu se lasa).
 
Tastatură Thermaltake KB-MEG005USB la 75 USD fără TVA. Garanție, factură, sursă sigură - lichidare de preț la Soliton. What say you? Acum am MS Sidewinder X4 care are o vârstă... vreo 3 ani.

Am butonat o altă MEKA în trecut (teoretic tot cu black, dar nu pot să fiu sigur dacă Cherry sau ceva fake-uri), mi-a plăcut senzația apăsării.
 
A keyboard is a keyboard that is a keyboard. Ce face de banii aia in afara de trimis semnale prin USB catre computer cand apesi butoane?

Cand a aparut Microsoft Natural Keyboard (acum o vesnicie) costa vreo 35-40$ si am cumparat vreo 2 pentru ca era pentru birou, petreceam foarte mult timp utilizand o tastatura (Novell 3.11/4 - aka no GUI) si nu prea existau multe optiuni de calitate similara (am inlocuit-o cand nu am mai avut port PS/2 in calculator, inca functiona perfect). Azi poti lua o tastatura decenta cu mai putin de 100 de lei (ex: Microsoft Curve 2000, am vreo 3 buc): da, nu are porturi USB (am in calculator si in monitor destule), nu are 17.000 de butoane in plus si nu are racire (Thermaltake parca asta facea), dar WoT merge fix la fel, mind-blowing 3D porn in rezolutie 4K se vede la fel de decalibrat la culori, temperatura in camera e la fel de ridicata pe canicula asta de afara, deci ... de ce?
 
De ce nu?

Aşa întrebare, aşa răspuns...
Intrebarea e daca ai un motiv anume pentru care vrei sa cumperi tastatura aia. Daca e doar pentru ca iti place si o vrei, mergi si cumpar-o; daca vrei o tastatura care indeplineste anumite criterii, care sunt criteriile ("de ce")? Daca vrei o tastatura pentru ca nu iti mai place aia veche, de ce asta si nu una de 80 de lei?
 
Ce-mi place că trebuie să dau explicaţii când tot ce am întrebat a fost ce părere aveţi despre modelul de tastatură. :smile: Switch-uri mecanice, iluminare, taste multimedia, layout-ul mai mult sau mai puţin clasic de tip US, tastatura actuală îşi arată vechimea şi începe să mai facă strâmbe şi, evident, calitatea ceva mai bună ca la tastatura aia de 80 de lei. Chiar dacă e TT. Acasă am MS Sidewinder X4, înainte am avut MS Wired 600, iar la servici folosesc MS Sculpt Comfort de peste un an. Comodă, dar s-a cam sters, e lucioasă, etc. - la fel şi Wired 600. Sidewinder-u' a rezistat ceva mai bine la aspect.

O astfel de sursă pt. a alimenta nişte ventilatoare într-un cabinet rack sau doar îmi fac de lucru? Iese cam la 50 de lei preţ final de distribuţie, au ăstia niste adaosuri dacă nu eşti pe site-ul B2B...
 
Mie-mi plac switch-urile mecanice, dar singurele pe care le-aș lua dacă ar trebui să folosesc în zone populate ar fi cele silent; am avut mai demult un coleg care a încercat să folosească o tastatură mecanică în birou și după câteva zile de căutat tastatura de fiecare dată când pleca din birou s-a lămurit și a dus-o acasă :smile:.

Citește înainte de calitatea driverelor, am un prieten care și-a luat o chestie de genul (nu mai știu exact modelul, cam ~900 de lei, iluminare RGB controlabilă pe fiecare tastă and stuff) și a avut tone de probleme de firmware și drivere cu ea (la stilul o dată din 3 boot-uri nu mai era recunoscută și trebuia scoasă / băgată iar în USB).

Sursa pare ok, dar cât de mari sunt ventilatoarele? 8A e ceva chiar și pentru un rack, dacă ai nevoie de așa ventilatoare poți să ieși mai simplu direct cu unele la 220V (depinde și unde le pui, dacă ai chef de 220V acolo). Dacă e doar pentru 5 ventilatoare de 12" e overkill din perspectiva eficienței.
 
Şi mie mi-au cam plăcut switch-urile Cherry Black, tastatura e pt. acasă. Populat de dumneamea, nevastă şi două mâţe. :smile:

În principiu sursa e pt. 4 ventilatoare, încât să mişte ceva aer în cabinetul ăla. Vine din fabrică cu ventilatoare la 220V, dar am de gând să-l montez în casă, nu pe casa scării sau în subsol. :smile: Ideea e să am ceva adiere pe lângă server, switch, HDD ext. & NAS, poate cândva în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat şi un UPS rackabil, etc.
Am găsit şi variantă de 5/6A a sursei, iese pe la 30-35 de lei.

PS: ventilatoare de 120mm, more or less silent. Teoretic mai am ceva prin cutii, dacă nu parcă erau nişte Zalman absolut decente.
PS2: ZM-F3(SF) e modelul exact.
 
Am un fel de pixel mort, dar cumva e în placa grafică a laptop-ului (T430). Pe ecranul laptop-ului e totul perfect, dar când leg monitorul desktop pe el (2560x1440 legat pe DisplayPort), apare un pixel complet alb pe monitor. Desktop-ul e legat tot pe DisplayPort (alt port) și nu apare. Dacă schimb rezoluția se schimbă și poziția pixelului, pare că se shiftează mai încolo, dar tot apare. Presupun că e ceva de la o memorie. Grafica e on-cpu, presupun că folosește memoria sistemului. Am rulat memtest, nu apar probleme, Windows-ul e complet stabil (nu rebootez cu lunile), totuși pixelul ăla e acolo :smile:.

La serviciu folosesc un monitor 1920x legat pe DVI printr-un dock/port replicator (laptop-ul nu are port DVI/HDMI expus direct, nu mi-e clar dacă e replicat sau adaptat), și problema nu apare.
 
Citesc si ma intreb daca sa ma minunez de unele discutii de aici?! :tongue:

miahi, a patit si un coleg de-al meu asa si avea in dotare tot un T430. Cu timpul a disparut singura problema dar chiar ma intrebam daca sunt tampit sau ma prefac.
 
Știti cumva dacă Digi24 face parte din grila Dolce/Romtelecom/Telekom sau cum îi mai cheamă acum? M-am uitat la ei pe site și nu am văzut Digi24 in grilă, dar din câte știu eu, pe cablu ar trebui sa fie must carry?!
 
Depinde de conexiune, must carry se aplică doar conexiunilor pe cablu, dacă ești pe antenă satelit nu e must carry. Pe IPTV ar trebui să fie obligatoriu, da' operatorii fac tot ce se poate să-l ascundă :smile:.
 
Da, știu, cablu = must carry, DTH mumu must carry, dar intrebarea rămâne, există Digi24 in grila Telekom? Vreau să intru și eu in rând cu lumea si să-mi iau televiziune HD, dar cum RCS/RDS nu e la mine in zonă, am de ales intre AKTA, UPC, Telekom. Digi24 chiar imi place și as vrea sa stiu sigur ca-l au in grilă. Akta si UPC n-as lua, că-s niste triști, deci ar rămâne rămâne Telekom (nu ca ei ar fi niste aștri) , dar parcă față de ceilalti 2 se misca mai cu talent și au și cea mai mare viteză la net din ofertă.
 
Da, știu, cablu = must carry, DTH mumu must carry, dar intrebarea rămâne, există Digi24 in grila Telekom?
Da, apare in EPG la pozitia 642/742 chiar cu specificatia "interactiv".
Ramane sa intrebi daca e inclus la M sau la L pentru ca nu am gasit nimic concret.
Apropos, M-ul implica minim 20 mega/sec legatura (modemului).
 
Back
Top